Maajoukkuepelaaja Mikko Hermansin johdolla padel valmennusta kaikentasoisille pelaajille
Maajoukkuepelaaja Mikko Hermansin johdolla padel valmennusta kaikentasoisille pelaajille

Padel valmennus ja kurssitoiminta

Padel valmennus ja kurssitoiminta

Olet sitten lapsi, nuori tai aikuinen; vasta-alkaja tai ekspertti, Padelkoulu Los Pollos Hermansilta löytyy juuri sinulle sopiva padelvalmennus ryhmä.

Padel valmennus ja kurssitoiminta

Olet sitten lapsi, nuori tai aikuinen; vasta-alkaja tai ekspertti, Padelkoulu Los Pollos Hermansilta löytyy juuri sinulle sopiva padel valmennus ryhmä.

Ammattivalmentajana työskentelevällä Mikko Hermansilla on mahdollista valmentaa sinua minä kellonaikana tai päivänä hyvänsä. Järjestän padelvalmennusta pääosin Pirkanmaalla, mutta tulen mielelläni pitämään valmennuspäiviä myös muualle päin Suomea.

Voit varata padelkoulustani yksityistunteja, ryhmävalmennuksia, tyky-päiviä, padeltapahtumia tai vaikkapa ilmoittautua ajankohtaisille padelkursseille.

Tutustu padelkoulun palveluihin verkkokaupassa.

AJANKOHTAISET KURSSIT – Padel valmennus ja kurssitoiminta:

YHTEYSTIEDOT – Padel valmennus ja kurssitoiminta:

Lue päävalmentaja Mikon esittely:

Mikko Hermans, päävalmentaja

Sähköposti: mikko@padelsuomi.fi

Puhelin: 0407368714

PADEL PÄHKINÄNKUORESSA – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Padel on mailapeli, jonka säännöt ja pelikenttä ovat eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia. Kenttä on pienen tenniskentän kaltainen verkkoineen, mutta uloimpien rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät. Pallo saa pelissä tietyin rajoituksin osua seinään ja kimmota siitä, kuten squashissa. Padelia pelataan sääntöjen mukaan aina nelinpelinä, mutta sitä on mahdollista pelata myös kahdestaan.

Padel on hauska ja sopivan haastava laji kunnon kohottamiseen ja soveltuu lähes kaikille kiinnostuneille. Koska Padelia pelataan aina nelinpelinä, se on luonteeltaan selvästi sosiaalisempi peli kuin yksikään muu mailapeli. Padel yhdistääkin kuntoilun, mielenkiintoisen pelin ja sosiaalisuuden tavalla, johon hyvin harva urheilumuoto pystyy.

PADELIN HISTORIA – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Padel on vielä melko uusi urheilulaji Suomessa, vaikka se esiteltiin suomalaiselle yleisölle ensimmäisen kerran jo elokuussa 2003. Laji sai välittömästi hyvin myönteisen vastaanoton ja lyhyessä ajassa se on kerännyt ympärilleen joukon innostuneita harrastajia. Padelin kehitysmahdollisuudet Suomessa näyttävät lupaavilta. Useissa maissa, erityisesti Espanjassa, Keski-Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa, Padel on jo saavuttanut erittäin suositun aseman. Padelia pidetäänkin yhtenä maailman nopeimmin kasvavista lajeista. Harrastajia maailmanlaajuisesti on jo noin 10 miljoonaa.

SUOMEN PADELKENTÄT – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Suomessa innokkaille padelin harrastajille on tarjolla yli 250 kenttää.  Tutustu Suomen kenttiin tarkemmin.

Ottaen huomioon viimeaikaiset huhut ja padelin voimakkaan kurssinousun, on ajankohtaiset kenttäprojektit vasta alkusoittoa tälle maailman nopeimmin kasvavalle mailapelille.

YHDISTELMÄ TENNISTÄ JA SQUASHIA – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Vaikka Padel yhdistääkin tenniksestä ja squashista tuttuja elementtejä, se on kuitenkin selkeästi oma pelinsä. Toisin kuin useimpia muita mailapelejä, Padelia voivat pelata mielekkäästi keskenään myös hyvin eritasoiset pelaajat. Lajissa ei menesty pelkällä voimalla. esimerkiksi voimakas syöttö ei ole Padelissa tärkeä kuten tenniksessä. Sen sijaan oikean tekniikan opettelu ja peliäly antavat kaikille yhtäläiset mahdollisuudet.

Padelia ei tule sekoittaa lajeihin nimeltä paddle tennis ja platform tennis. Nämä molemmat ovat USA:ssa syntyneitä lajeja eivätkä ole juuri levinneet kotimaansa ulkopuolelle.

Vain padelissa kentän ulkorajat yhtyvät täysin pelialueen seiniin. Muissa kenttä on irti seinistä tai oikeammin suojaverkoista. Platform tenniksessä verkolla rajatun pelialueen koko on 60 x 30 jalkaa ja tämän sisällä on pelikenttä, 44 x 20 jalkaa. Paddle tenniksen kentän koko on 50 x 20 jalkaa ja alustana voi olla sama kuin tenniksessä tai jopa rantahietikko. Verkkoa tai seinää kentän ympärillä ei välttämättä ole, ja vaikka olisikin niin pallo ei saa pompata siitä.

HELPOSTI OMAKSUTTAVA PELI – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Lajin yksinkertaiset säännöt oppii nopeasti ja mailaa on lyhyen vartensa ansiosta helppo käsitellä. Pallo saa pelissä kimmota sekä kentän että seinien kautta, joten erilaisia lyöntimahdollisuuksia on runsaasti. Pallot ovat Padelissa yleensä pidempiä kuin muissa mailapeleissä.

PADEL SOPII KAIKILLE – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Ainutlaatuisen joustavuutensa ansiosta Padel sopii erinomaisesti kaiken ikäisille, kuntoisille ja tasoisille pelaajille. Esimerkiksi Espanjassa isovanhemmat saattavat pelata peliä lastenlastensa kanssa. Padel kannustaakin suomalaisia urheilemaan koko perheen voimin ja löytämään pelin hauskuuden yhdessä. Toisaalta muutamissa maissa, kuten Argentiinassa ja Espanjassa, Padelia pelataan myös vaativalla ammattilaistasolla.

PELIVÄLINEET – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Maila on muodoltaan lyhytvartisen lasten tennismailan kaltainen, mutta lyöntipintana ei ole jänneverkko vaan keinoaineinen, rei’itetty taso. Siinä on yleensä kahden kovan keinoainepinnan välissä on kevyttä ja huokoista täytettä.

Pallona käytetään yleisesti tennispalloa. Erityisiä padel-pallojakin valmistetaan, mutta tennispallo on mitoiltaan ja ominaisuuksiltaan käytännössä riittävän samanlainen.

KENTÄN FAKTAT – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Alusta voi olla keinonurmea, muovimattoa tai muuta sopivaa materiaalia. Pelikentän pituus on 20 m ja leveys 10 m ja sen jakaa kahteen osaan verkko. Verkon korkeus on keskellä 88 ja reunoilla 92 cm eli hieman matalampi kuin tennisverkko.

Kentän päädyissä, samoinkuin osan matkaa sivuseinääkin päädyn lähellä, seinämateriaali on 3 m:n korkeuteen asti kiinteää. Tämän vuoksi pallo pysyy pelissä vielä siitä kimmottuaankin. Varsin usein tämä kiinteä osa on läpinäkyvää materiaalia, jolloin katsojille on pelin seuraaminen hyvin helppoa.

Loppuosa seinistä 4 m:n korkeuteen asti on metalliverkkoa tms, ja siihen pallo saa pelissä osua. Kentälle ja kentältä kuljetaan tässä verkkoseinässä olevista ovista.

Kiinteän seinän korkeus on päädyssä 3 m. Samoin sivuseinän ensimmäisten kahden metrin matkalla korkeus on 3 m jonka jälkeen korkeus on 2 m seuraavien kahden metrin matkan. Loppumatka verkkoon asti on metalliverkkoa tms.

SÄÄNNÖT – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Syöttövuorossa oleva pelaaja syöttää omalta kenttäpuoliskoltaan syöttöruudun takaa kuten tenniksessäkin. Pallo pudotetaan kenttään ja sitä lyödään siis pompusta siten, että pallo on lyöntihetkellä korkeintaan vyötärön korkeudella. Syötetyn pallon on pudottava vinottain vastapuolella olevaan syöttöruutuun. Sitä ei vielä syötöstä saa palauttaa suoraan ilmasta lyöden.

Sen jälkeen kun vastaanottaja on palauttanut pallon, kummallakin puolella kumpi tahansa pelaaja saa lyödä palloa. Pallo on pelissä kunnes se samalla puolella osuu kahdesti kenttään tai osuu seinässä kielletylle alueelle.

Pisteet lasketaan ja syöttövuorot vaihtuvat kuten tenniksessä: Pelin ensimmäisestä ja toisesta voitetusta pallosta saa 15 pistettä, seuraavista 10. Pelivoittoon tarvitaan 50 pistettä ja 20:n pisteen ero.

HISTORIA – Padelvalmennus ja kurssitoiminta:

Padelin kehittäjänä pidetään meksikolaista Enrique Corcueraa. Hän loi pelin 1968–69 Acapulcossa, Meksikossa. Peli levisi aluksi muualle Meksikoon, josta se siirtyi Marbellan kautta ympäri Espanjaa. Laji saavuttikin Espanjassa erittäin suositun aseman. Espanjassa laji sai mainetta eräänlaisena älykköjen pelinä. Espanjasta laji on sittemmin levinnyt myös muualle Eurooppaan, erityisesti Ranskaan, Belgiaan, Saksaan ja Italiaan. Latinalaisessa Amerikassa Padelia pelataan mm. Uruguayssa, Chilessä, Venezuelassa ja Brasiliassa ja laji on levinnyt myös Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Call Now ButtonSoita ja kysy lisää!